Maak kennis met

Fred Brouwer – Mulder Connect

“Zonder kabeltjes en systemen, is er geen werkend automatiserings­systeem dat je bedrijf verbindt met de wereld”

De Apeldoeners vormen een netwerk van enthousiaste ondernemers die graag hun netwerk blijven uitbreiden. Maar wie zijn deze Apeldoeners individueel? Op hun beurt vertellen al deze ondernemers graag hun eigen ondernemers verhaal, want dat is bij iedereen natuurlijk weer anders. Dit keer vertelt Fred Brouwer van Mulder Connect zijn verhaal.

Mulder Connect is gespecialiseerd in alles wat met data, IT en automatisering te maken heeft. Het bedrijf is onder meer bekend onder Nederlandse en Europese grote voetbalclubs, waar zij dé partner zijn voor sportanalysesystemen. Verder zorgt Mulder Connect voor alle automatisering op kantoren, databekabeling, glasvezel en meer.

Wens om te ondernemen

“Jarenlang heb ik voor werkgevers gewerkt als elektricien en daarna in de sales als ICT-expert. Op een gegeven moment, aan het einde van de jaren 90, voelde ik er wel wat voor om iets voor mezelf te gaan doen.” Omdat er in die periode al volop een digitaliseringsslag gaande was, was er in de markt van data-, communicatie en IT-systemen genoeg te doen. Fred besloot om met Pieter Mulder, al een bekende van hem, in gesprek te gaan en sinds 2001 zijn de heren compagnons binnen het bedrijf Mulder Connect.

Bekend met de werkvloer

“Omdat ik altijd zelf al als techneut heb gewerkt, weet ik hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. We kunnen medewerkers bieden wat ze nodig hebben aan gereedschap en kennis. Met het verder ontwikkelen van het vak, verandert dat natuurlijk steeds. Op die manier kun je je klanten ook het beste helpen. En dat is belangrijk, want zonder onze kabeltjes en systemen, is er geen werkend automatiseringssysteem dat je bedrijf verbindt met de wereld.”

Andere vorm van relatiebeheer

Sinds een klein halfjaar is Mulder Connect onderdeel van de Apeldoeners. “We hadden al langere tijd de wens om lid te worden, want het is een leuke groep mensen en een mooie manier van netwerken. Dat merkte ik al toen ik wel eens met een relatie meeging naar een evenement. Het mooie is dat je gasten kunt uitnodigen, kunt netwerken in een andere setting. Het is meer ontspannen en heel anders dan wanneer je met potentiële klanten aan de koffietafel zit. Een andere vorm van relatiebeheer.”

Er zijn nog veel meer ondernemers die graag hun verhaal vertellen. Volg onze kanalen om op de hoogte te blijven!