Maak kennis met

Paul Dalm – DKS Logistics

“Logistiek is zoveel meer dan iets van A naar B brengen.”

Wederom hebben we een Apeldoener die zich graag aan jullie voorstelt. Na onder andere Dave Bultman, Jeroen Dijkman en Patrick Beumer geven we nu het woord aan ondernemer Paul Dalm, die sinds 1994 het bedrijf DKS Logistics leidt.

Ondernemen met vrienden

Paul bewijst dat je zeker niet uit een ondernemersfamilie hoeft te komen om een ondernemer in je te hebben. “Ik heb dat altijd al wel gehad. Op jonge leeftijd was ik al met vrienden aan het ondernemen. Het beginnen van een eigen bedrijf was echt een logische stap. Ik was 24, werkte voor een bedrijf en dacht: dit spelletje kan ik zelf ook wel!”

Flink aanpoten

“In het begin is het aanpoten en doe je alles zelf. ‘Niet praten maar poetsen’. Als koerier heb ik echt talloze kilometers gemaakt en op een gegeven moment was ik onderweg met twee telefoons bij me die constant overgingen. Op dat moment werd het toch wel echt nodig om een kantoor te beginnen en daarna ook mensen aan te nemen. Op die manier begon het bedrijf te groeien.”

Radertje in het grote geheel

“Logistiek is een interessant proces, dat heb ik altijd al gevonden. Er gaat zoveel meer schuil achter vracht die van A naar B wordt gebracht. Al die goederenstromen, planning, afstemming… Je bent een radertje in het grote geheel en daarnaast is het leuk om oplossingen op maat te verzinnen.”

“Nu is er bijvoorbeeld een groot project voor de Olympische Spelen, waar wij onderdeel van zijn. Alle lostijden zijn al bekend. Daar moeten wij de bezetting op afstemmen en precies de juiste combinaties voor maken. Dat is een ontzettend leuke uitdaging. Velen weten niet wat er achter de schermen allemaal gebeurt, mensen zien natuurlijk ‘gewoon’ een vrachtwagen rijden.”

“Transport en logistiek zijn onmisbaar, en daarin zijn mensen het belangrijkst. Zonder mensen lukt het niet. Het is belangrijk om niet alleen genoeg, maar ook goede mensen te hebben, zodat het gehele proces precies goed verloopt.”

Ongedwongen en nuchter

Als ondernemer is Paul al geruime tijd lid van de Apeldoeners. “De Apeldoeners zijn een leuke, gezellige groep ondernemers. Dankzij de Apeldoeners zijn we in staat om mooie evenementen de organiseren, veel groter dan dat je alleen voor elkaar kunt krijgen. Bij de Apeldoeners hangt altijd een ongedwongen en nuchtere sfeer. Niemand voelt zich te goed en het is leuk om elkaar regelmatig te spreken.”

Meer over de Apeldoeners te weten komen? Blijf ons volgen, want er volgen nog meer enthousiaste ondernemers die hun verhaal graag aan je vertellen.