Maak kennis met

Edwin en Gabrielle Kaptein van ARKA Media

Hoe is de naam ARKA media tot stand gekomen?

AR zijn de voorletters van de vader van Edwin en KA komt van Kaptein. Het bedrijf is in maart 1991 gestart door de vader van Edwin en Edwin is er in juni van dat jaar bij ingestapt. Het grootste deel van de werkzaamheden bestond toen nog uit technische fotografie, later is hier ook video bij gekomen. Een van de grootste opdrachtgevers was toen TNO.

Waar staat het bedrijf nu voor?

We houden ons nu voornamelijk bezig met videoproductie en fotografie voor (digitale) leermiddelen en E-learningprojecten. Hiervoor maken we divers beeldmateriaal; foto’s, films en animaties. Dit doen we landelijk. We hebben nu veel educatieve instellingen en uitgeverijen als klant. Daarnaast maken we bedrijfsfilms en verzorgen we de zakelijke fotografie voor diverse bedrijven. Dat doen we vooral in en rondom Apeldoorn. 

Wanneer is Gabrielle in het bedrijf gekomen?

Gabrielle werkt inmiddels ruim tien jaar mee in het bedrijf. Gabrielle komt uit het bankwezen en de uitzendbranche. Edwin is verantwoordelijk voor het filmen, fotograferen en animeren en Gabrielle voor projectmanagement, acquisitie en administratie. Zij regelt dus alles rondom de grotere projecten. Daarnaast doet Gabrielle de beeldverwerving voor diverse leermiddelen. 

Hebben jullie personeel in dienst?

Nee niet meer, wij werken met een flexibele schil van freelancers om ons heen. Dit werkt voor ons heel prettig omdat wij met pieken en dalen werken en in onze branche is dit ook gebruikelijk. 

Waar zijn jullie heel trots op?

Edwin is er heel trots op dat zij als klein bedrijf voor de meeste grote educatieve uitgeverijen in Nederland werken. Gabrielle geeft aan dat zij prefered supplier zijn bij Noordhoff Uitgevers, één van de grootste educatieve uitgeverijen in Nederland. De combinatie van het operationele werk door Edwin, een eigen studio en het projectmanagement door Gabrielle is een unique sellingpoint. Een geheel project kan door Edwin en Gabrielle opgepakt worden waarmee zij de klant totaal ontzorgen. 

Waar kunnen we jullie voor wakker maken?

Edwin wil het liefst niet wakker gemaakt worden, maar als er ergens een feestje is mag je hem best wakker maken. Hij houdt namelijk erg van gezelligheid. Gabrielle wil wel wakker gemaakt worden voor de 1.500 meter schaatsen mannen op de Olympische Spelen, met uiteraard een afsluiting in het Holland Heineken House. 

Hoe ziet je perfecte dag eruit?

Gabrielle houdt enorm van winkelen en gezellig een terrasje pakken. Edwin vindt het leuk om een strandwandeling te maken en daarna te ontspannen met een lekker biertje.

Wat is jullie favoriete ontbijt?

Het favoriete ontbijt van Gabrielle is appel met kaneel en noten met daar overheen havermout met warme melk. Edwin houdt het graag bij een bakje vanilleyoghurt. In het weekend worden er lekkere broodjes gebakken in huize Kaptein.

Stel dat je ’s ochtends wakker zou worden met een nieuwe eigenschap. Welke kwaliteit of eigenschap zou dat dan zijn?

Edwin zou graag goed willen kunnen zingen en zou zichzelf ook wel tussen de Toppers zien staan. 

Van iedereen op deze wereld, met wie zou je dan nog eens willen dineren?

Gabrielle zou met een topschaatser willen eten. Zij houdt heel erg van sport en vooral van schaatsen (kijken). Edwin zou wel graag willen dineren met iemand die grote animatiefilms maakt. Eigenlijk wil hij het liefst op de set kijken om te zien hoe de totale productie verloopt.  

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

Edwin leest niet graag en Gabrielle heeft wel boeken op het nachtkastje liggen, maar heeft hier meestal geen tijd voor. Gabriëlle leest wel graag tijdschriften, zoals de Linda. Boeken leest ze met name in de vakantie.

Wat is jullie favoriete muziek?

Nederlandstalig heeft wel de voorkeur zoals wat voorbijkomt bij het TV-programma van Jan Smit (Beste Zangers). De Vrienden van Amstel vinden zij ook heel leuk. Daarnaast is Brian Adams en muziek uit de eighties wel favoriet. Een hele brede muziekkeuze dus.