Maak kennis met

Jeroen Dijkman – Hoveniersbedrijf Isidorus Hoeve

“Elke ondernemer loopt tegen dezelfde dingen aan. Daar kunnen wij prettig met elkaar over sparren.”

We gaan door met het voorstellen van alle Apeldoeners. Om de beurt doen zij hun ondernemersverhaal. Na onder meer Antoine Joosten en René Heupink, is het nu de beurt aan Jeroen Dijkman. Dit jaar nam hij officieel het bedrijf over van zijn vader Johnny. Waarom heeft hij de keuze gemaakt om te gaan ondernemen?

Uitdaging

“Al 10 à 15 jaar sta ik de hele dag in de tuin. Dat is natuurlijk heel mooi en dat blijft het ook. Maar dat heb ik na zo’n lange tijd ook wel een beetje gezien. Ik wil wel wat anders doen, iets meer uitdaging. Het mooie van ondernemen is dat geen dag hetzelfde is. En ja, je komt natuurlijk ook voor grotere uitdagingen te staan, maar dan is aan het eind toch alles weer geregeld waarbij iedereen blij is. En daar doe je het voor.”

“Het vakgebied van hovenier is schitterend mooi. Je maakt mensen blij met een mooie tuin. Van niets maak je iets. Het bedrijf is voor mijn vader en mij eigenlijk een uit de hand gelopen hobby.”

Overname

Sinds dit jaar mocht het officieel bekend worden gemaakt: Jeroen heeft Hoveniersbedrijf Isidorus Hoeve overgenomen van zijn vader Johnny, waarbij Johnny overigens niet meteen achterover gaat leunen. Hij blijft nog actief binnen het bedrijf, weliswaar meer op de achtergrond.

Out of the box

Jeroen: “Op het gebied van kwaliteit en service zal alles zo goed als hetzelfde blijven. Op sommige zaken heb ik wel een andere kijk, iets moderner en out of the box. Ik heb er in het verleden bewust voor gekozen mijn eigen weg te gaan. ik heb voor andere hoveniersbedrijven gewerkt, ook in het buitenland. Daardoor creëer je een bredere kijk en je leert het zélf te doen. Tuinontwerpen die anderen misschien de pet te boven gaan, zijn uitdagingen die ik graag aanga.”

Digitaal

Ook op het gebied van digitalisering wordt er bij Hoveniersbedrijf Isidorus Hoeve een slag geslagen. “Hoveniers krijgen tablets mee, waarmee bijvoorbeeld de planning efficiënter en makkelijker geregeld wordt. Ook gebruiken we moderne tekenprogramma’s om tuinontwerpen nog beter uit te werken.”

Apeldoeners

“Ik ben blij om lid te zijn van de Apeldoeners. Ondanks dat we allemaal in een compleet ander vakgebied zitten, lopen we als ondernemers wel tegen dezelfde dingen aan. Bijvoorbeeld personeel. Er gebeurt altijd wel wat. Daar kun je dan met elkaar prettig over sparren. Omdat je, vooral dankzij de evenementen van de Apeldoeners, andere ondernemers spreekt, kom je ook meer buiten je eigen eilandje.”

Benieuwd naar het hele ondernemersverhaal van Jeroen? Lees alles op de website van Hoveniersbedrijf Isidorus Hoeve.

Meer weten over het verhaal van onze leden? Er volgen er nog veel meer! Houd onze kanalen in de gaten.