Maak kennis met

Gerrit-Jan van den Berg - Van den Berg Schilders

"Goed schilderwerk draagt bij aan een duurzamere planeet."

Ook in het nieuwe jaar gaan we door met het voorstellen van de Apeldoeners, want deze ondernemers hebben allen een eigen verhaal dat ze graag delen. Hoe zijn zij in het ondernemerschap terechtgekomen en wat vinden zij belangrijk? De eerste Apeldoener van 2024 is Gerrit-Jan van en Berg.

Gerrit-Jan staat als vierde generatie aan het roer van het Schildersbedrijf van zijn familie. Dat lijkt een vanzelfsprekendheid, maar dat is niet helemaal zo. “Ondernemer dat word je niet, dan ben je. Je moet het in je hebben. Ondernemen past bij mij en ik wilde graag het familiebedrijf voortzetten.”

Schilderwerk lijkt op het eerste gezicht puur iets om een gebouw of een deel ervan mooier te maken. Maar als je het Gerrit-Jan vraag, is het meer dan dat. “Schilderwerk dient als bescherming voor vastgoed. Het blijft lang in een goede staat, waardoor je minder snel delen hoeft te vervangen. De energie die het kost om met regelmaat delen te vervangen en te repareren, bespaar je. In die zin draagt schilderwerk dus bij aan een duurzamere planeet.”

“Vaak wanneer er schilderwerk of reparatiewerkzaamheden aan te pas komen, is er iets beschadigd. Het is mooi om er dan weer iets moois van te maken. Om een plezierige werk- of leefomgeving te creëren voor mensen. Een stukje verfraaiing, daar zorgen wij voor.”

Het lid zijn van de Apeldoeners is ook voor Gerrit-Jan van meerwaarde, dat heeft hij in de afgelopen jaren duidelijk gemerkt. “Met name in deze krappe markt is het belangrijk om te weten met wie je zakendoet. Daarnaast organiseren de Apeldoeners bijzondere evenementen waar je je klanten mee kunt plezieren. Evenementen die je in je eentje niet voor elkaar krijgt. Dat maakt dat je als Apeldoener een sterk netwerk creëert.”

Er zijn nog altijd een heleboel Apeldoeners die graag hun verhaal doen. Blijf ons volgen voor meer!