Flexibiliteit heeft de toekomst

De economie trekt aan en dus komen er weer meer banen. In sommige sectoren is zelfs al sprake van arbeidskrapte. De groei is vooral te zien in flexwerk en biedt voordelen voor zowel werkgevers als werknemers.

Een goede mix van vaste- en flexibele arbeidskrachten is goed voor je bedrijf. Je kan dan goed inspelen op de hoeveelheid werk en je vlot aanpassen aan de vraag vanuit de markt. Zaken veranderen met de dag en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in sneltreinvaart op. De arbeidsmarkt moet hierop inspelen en dus flexibel zijn. Ambiuzz biedt bedrijven verschillende mogelijkheden om zorgeloos flexibel te zijn op personeelsgebied. Dat kan bijvoorbeeld via payrolling, waarbij je je verantwoordelijkheid als werkgever uit handen geeft en je geen zorgen hoeft te maken over loon- en personeelsadministratie of ziekteverzuim. Maar ook het inlenen van tijdelijk personeel kan een goede oplossing zijn als je voor een project net wat meer mensen nodig hebt. Wij doen de werving en selectie en stellen op korte termijn een aantal geschikte kandidaten aan je voor.

Veel jonge mensen die zich op de arbeidsmarkt begeven zien flexibel werk als een pluspunt. Voor hen is een vaste baan niet per se de eerste keuze. Juist het opdoen van meer werkervaring en het leren van nieuwe vaardigheden bij verschillende bedrijven wordt vaak belangrijker gevonden. Bovendien kan je zo een omvangrijk netwerk opbouwen en wordt de kans op een volgende baan, al dan niet op vaste basis, aanzienlijk vergroot. Daarnaast is fijn om je werkperiodes flexibeler in te kunnen delen, zodat er ook tijd en ruimte is voor persoonlijke ambities of reizen. Bij Ambiuzz bespreken we vooraf je wensen en bieden je volop de gelegenheid om je professioneel te ontwikkelen.

Door het aantrekken van de arbeidsmarkt durven werknemers weer wat meer om zich heen te kijken naar nieuwe uitdagingen. En dus moet je als werkgever meer aandacht gaan besteden aan het bieden van kansen en doorgroeimogelijkheden van je huidige of nieuwe medewerkers. Ook de kansen voor 50-plussers nemen weer toe, mits je je blijft ontwikkelen en werkt aan je inzetbaarheid.

Flexibele contracten zijn voor veel mensen een uitkomst. Bij voorbeeld om werk en privé goed te combineren of als opstap naar een andere baan. De behoefte aan flexibiliteit in het bedrijfsleven wordt steeds groter. Daarom is het belangrijk dat je voldoende zekerheden kunt opbouwen. In de uitzendbranche is het goed geregeld. Er is een eigen cao en uitzendkrachten hebben recht op een pensioen, loondoorbetaling bij ziekte, recht op een WW-uitkering en is er mogelijkheid tot scholing. Inmiddels zijn er ook verschillende opties om als flexwerker een hypotheek af te kunnen sluiten. Dat geeft wel aan dat flexwerk wordt beschouwd als volwaardige vorm van werken.