Maak kennis met

Antoine Joosten - AACC Accountants & Bedrijfsadviseurs

"Je helpt niet alleen de onderneming, maar vooral de ondernemer."

Antoine Joosten, AACC Accountants & Bedrijfsadviseurs

Alweer een tijdje geleden stelden we Apeldoener Gerrit Boks aan jullie voor. Nu is het tijd om nog een Apeldoener zijn verhaal te laten doen. Wat is voor de Apeldoeners belangrijk en wat maakt hun vak onmisbaar? Antoine Joosten van AACC Accountants & Bedrijfsadviseurs deelt zijn verhaal.

De kans doet zich voor

“Ondernemen, dat gebeurt eigenlijk gewoon. Niemand heeft toch immers van kleins af aan het doel om enkel ‘ondernemer’ te worden? Of het wordt je met de paplepel ingegoten, of een kans doet zich voor. Dat tweede was bij mij het geval. Er kwam een plek vrij bij AACC, waar ik in 2015 naar ben overgestapt.”

Financiële huisarts

“Ik noem ons ook wel eens een financiële huisarts. Je voelt je (financieel) niet lekker, dan ga je hulp zoeken voor de vragen of klachten die je hebt. 80% kunnen we zelf oplossen en zo’n 20% is specialistisch werk. Wanneer het een heel specifiek vakgebied betreft, zoals btw, loonbelasting of juridische zaken, dan verwijzen wij de ‘patiënt’ door naar een specialist.”

Voor de ondernemer

“Een mooi aspect van mijn vak is dat dit werk altijd blijft doorgaan. Iedereen komt met belastingheffing in aanraking, of je nu winst draait of verlies. Regelgeving verandert en kan soms ingewikkelder worden. Bij AACC helpen we de ondernemer daarbij. Ik zeg bewust ondernemer, en geen onderneming. Je praat namelijk met de ondernemer, je doet het voor een persoon.”

Persoonlijke doelen

“Ik vind het belangrijk om met deze personen niet alleen naar de financiële zaken van het bedrijf te kijken, maar ook juist naar zijn persoonlijke doelen. Om diegene als persoon verder te helpen. Wil een ondernemer bijvoorbeeld vervroegd met pensioen, een huis kopen of een andere grote investering doen? Dan denken we mee over hoe diegene dat kan realiseren.”

En als we het even over de Apeldoeners hebben: waarom ben je daar eigenlijk bij aangesloten? “Het is netwerken in een ongedwongen sfeer. Zonder verplichtingen. De Apeldoeners gaan voor goede relaties en een prettig netwerk. We nodigen dan ook relaties uit die we er oprecht graag bij hebben. Niet omdat ze tactisch van belang kunnen zijn.”

Benieuwd naar de andere Apeldoeners? Ook die gaan hun verhaal met je delen! Houd onze kanalen in de gaten.