WiFi: hoe krijg je goed bereik en hou je het veilig?

Nog even op je laptop je laatste mailtjes wegwerken of iets opzoeken op je smartphone en dan …. heb je ineens geen bereik en dus geen internet meer. Het gebeurt meestal op het moment dat je het internet het hardste nodig hebt. Hoe zorg je nou voor een stabiele en veilige draadloze internetverbinding?

Optimaal bereik met je draadloze apparatuur

Een WiFi versterker/repeater is vaak niet de oplossing. Sterker nog dit kan zelfs nog meer storingen veroorzaken. Vaak is het beter om meerdere punten te verdelen over de locatie om zo een betere dekking te krijgen. Zo wordt ook het aantal gebruikers verdeeld over  meerdere accespoints. Draadloos internet is altijd een combinatie van een zendgedeelte en een device, de ontvanger. Slecht bereik kan dus ook aan het ontvangende device liggen. Dus door het zendvermogen te verhogen van het accespoint behaal je vaak niet het gewenste resultaat. Bovendien zitten hier wettelijk ook restricties aan. Je mag namelijk niet met meer vermogen uitzenden dan 100 milliwatt. Onze technici kunnen op verzoek proefmetingen doen en aanpassingen uitvoeren voor een optimaal resultaat.

Veiligheid voor alles!

Draadloos internet installeren en klakkeloos volgen wat er op je router staat is geen goed idee als het op veiligheid aankomt. Het is belangrijk om te weten welke poorten je kan openzetten en om direct de wachtwoorden van je router te wijzigen.

Gebruik voor je WiFi netwerk indien mogelijk alleen AES versleuteling en maak een eigen verzonnen WPA key (WiFi wachtwoord) aan. Daarnaast is het verstandig om ook de naam van je WiFi netwerk (SSID) te veranderen. Routers zijn namelijk vatbaar voor hackers en vallen snel op omdat ze vaak de naam van het routertype bevatten. Geef daarom je netwerk een andere naam. Zo maak je het digitale inbrekers moeilijker om bij je bestanden te komen.

Dus: wachtwoorden aanpassen, poorten dichthouden en bewust zijn van de digitale gevaren. Het niet goed beveiligen van privacygevoelige informatie van derden kan je ook nog eens een forse boete opleveren. Kortom, genoeg redenen om je beveiliging goed voor elkaar te hebben. Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvend advies.

Technisch specialisten

Evema is een expert op het gebied van beveiligingstechniek en communicatietechnologie. Ons team is opgebouwd uit technisch specialisten met een scherp oog voor het oplossen van problemen en het leveren van maatwerk.

Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

Surf dan naar www.evema.nl of stel je vraag op info@evema.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 055-541 7133